Špecialita šéfkuchára: Zajačie na smotane
Suroviny potrebné na prípravu: králičie surové mäso, tanier, pochúťková kyslosladká smotana polotučná(pre ozajstných gurmánov odporúčam aj sladkokyslú), voda v hrnci, hrniec
Náradie: príbor, vidlička,
recept: Kúpime surové mrazené mäso u mäsiara,nie zo supermarketu,pretože u mäsiara je kvalitnejšie a lepšie tepelne spracované.Kúpime aj pochúťkovú kyslosladkú polotučnú smotanu. Mäso pred varením rozbalíme. Obal sa strihá nožnicami,aby sa neotupil nožík. Rozbalené mäso rozporcujeme na stehná, hlavu, nohy, paprčky a krídla. Ja preferujem na porcovanie škrabku na cviklu. Potom z mäsa odstránime srsť a kožu. Takto upravené mäso vhodíme do hrnca s vopred predpripravenou vriacou vodou. Varíme 5-10 minút pokým nezmäkne. (voda). Z hrnca mäso vyberieme vidličkou a položíme na tanier. Vedľa mäsa vykydneme smotanu a položíme na ňu mäsko.
Servírujeme s kyslou uhorkou alebo s bobkovým listom na veľkom tanieri a esteticky dozdobíme. Pokrm chutí najlepšie ohriaty.